Ås Idrottsförening
Välkommen till oss!

Regler för Hovängens planer

Vid träning:

- Använd inte alltid närmaste ytan där man kommer in på gräset, då slits det fort. Av nån anledning är tex Nyplan väldigt osliten närmast skogen.

- Nyttja ytor där planen är bäst/tätast/minst brun/mest gräs och byt ytor för olika övningar.

- Vid spel med mål, variera på vilken ledd ni spelar så inte målen alltid står på samma ställen. De mest slitna ytorna är vid mittpunkten och vid målen.

- Ska ni köra sprinter, vändningar mm så gör det gärna utanför planen där det finns rätt gott om plats.

- Dra alltid bort målen från planen och låt de stå på hjulen. Då är det lättare för de som klipper och vi slipper spontanfotboll på redan slitna ytor.

- Lär varandra och spelarna att trampa tillbaka torv som lossnat och fixa ojämnheter, så har vi fina planer under hela säsongen.

Vid match:

- Inga bänkar, stolar mm på planen då man spelar 9 mot 9 eller 7 mot 7 på Nyplan eller Hovängen.

- Dra undan målen efter matchen så de inte står kvar på samma ställe som under matchen. På Hovängen gärna mot nedre långsidan.

- Gå med spelarna och lägg tillbaka torv, laga planen.

- Ingen plublik inne på planytan dvs utanför sidolinjen Nyplan dessa hänvisas till slänten på kortsidan eller långsidan

Träningschema