Ås Idrottsförening
Skidor
DM helg i Ås 13-14 Februari 2021
Lite information om söndagens distans tävling:
-Provåkning av banan och testning av skidor får ske i tävlingsbanan efter det att tävlingen startat. Detta får givetvis bara ske under förutsättningar att man inte hindrar någon tävlande samt att man åker i rätt åkriktning hela tiden. Om vi alla använder oss av sunt förnuft i detta och informerar våra åkare om förutsättningarna så kommer det att fungera bra.

-Det är klassisk stil som gäller och vi kommer att ha vakter på banan som kontrollerar rätt åkstil används.

-Pga av all den fantastiska snön som kommit i år och inget blidväder så är det mjukt i spåret på vissa partier.

Startlista söndag. se nedan.

Välkomna till ÅS.

Förlängd anmälningstid: Onsdag 10/2. (Efteranmälan 12/2 kl 12:00)

Lördag den 13/2 är det skicross tävlingar. Kort lopp med teknisk åkning som fokus i fri stil.
Söndag den 14/2 är distanstävlingar i klassisk stil.

Starttider Lördag (detta är dock ca tider, kolla på startlistan på fredag kväll)

Provåkning av banan får endast ske under dessa provåkningstider.

Klasser

Första start

Provåkning banan

D/H 11 & 12 år

D/H 13 & 14 år

Ca 10:40-10:55

D/H 15 & 16 år

Ca 11:40-11:55

D/H 21 år

Ca 12:40-12:55

Startlista kommer ut på fredag kväll 12/2.

Välkomna

Elljusskidan
Välkomna till Ås Elljusskida 26/1.
Välkomna till Elljusskidan.
Vill bara påminna om del saker inför tävlingen:
-Detta är ingen offentlig tillställning
-Vi följer FHM rekommendationer
-Det som gäller på tävlingsplatsen är att vid start och mål är det endast aktiva som får vara inom avgränsat område.
-Vi hjälps åt alla att hålla avstånd till varandra på ett ansvarsfullt sätt
-Ha gärna på munskydd då du vistas i området.
-Du som är med som medhjälpare ombeds att inte stå vid start och målgång utan sprid ut er på banan så håller vi avstånd utan att hindra åkare som tävlar.
-Vi åker alla i spårets åkriktning
-Toaletter finns i föreningshuset i begränsad om fattning. Alla killar kan ju försöka finna sitt enklare toalettbesök utomhus.
-Två olika uppvärmningsspår finns intill starten.
-Genom den fantastiska snömängd som har kommit så vi har vi utmaningar att det är lite löst kring start och målområdet. Som medhjälpare underlättar det om du har skidor på fötterna.
-Spåret är körd med pistmaskin under helgen och har ett relativt bra stavfäste. Vid varvningsspåret kan det vara lite mjukt.
-Det behövs en bra disciplin vid starten då det är 15 s startdjup
-Pris erhålls direkt vid målgång i HD11-16. I H och D 21 så skickas prispengar senare.

NUS city sprint
Tyvärr inställt 2021